Om mig

Jag är idag 38 år och bor i Falkenberg med min fru Anna och våra två barn. Sedan ca. 4 år tillbaka arbetar jag inom Region Halland som Digital Strateg och ansvarig för vårt Designlabb. Inom ramen för Designlabbet försöker vi att, med hjälp av servicedesign som metodik, visualisera de satsningar vi vill genomföra inom digitaliseringsområdet. Det kan handla om att definiera kundresor, ta fram prototyper eller genomföra workshops av olika slag. Som Digital Strateg är jag med och driver vår digitala tjänsteportfölj framåt genom att ta fram våra övergripande strategier och vara med och prioritera våra olika satsningar. Utöver detta är jag även drivande i vår övergång till agila arbetssätt och är ofta ute och föreläser om samhällets digitalisering.

Innan jag började arbeta inom offentlig sektor hade jag en roll som Product Owner på Telia Sverige. Jag ansvarade då för det digitala kundmötet för våra B2B kunder och var med och skalade upp en agil organisation till ca. 150 medarbetare. Under en period arbetade jag även som Creative Director och ansvarade då för Telias digitala designspråk i alla kanaler. För mig var Telia en riktigt bra skola i hur man bedriv digital transformation och förändrar en affär. Jag fick mycket kunskap kring hur man leder team, förändrar en portfölj och bygger nya intäktsströmmar, men även mycket kunskap kring mig själv och mina kvalitéer. I rollen som produktägare blev det tydligt att jag drivs av att få saker gjort och vara den som ansvarar för att en vision blir verklighet. Jag trivs som bäst när jag ser KPI:er som visar en positiv trend tack vare arbete som mitt team har genomfört.

Anledningen till att jag började arbeta på Telia i Sverige var att vi flyttade hem från Berlin där vi bodde några år innan vi fick barn. I Tyskland jobbade jag på Nokia som Senior UX Designer & Prototyper. Tillsammans med teamet där ansvarade jag för UX, UI & guidelines för alla Nokias egna appar (Maps, Store, Music m.fl.) och för designen av operativsystemet MeeGo. Det var på Nokia jag förstod vikten av kreativt ledarskap och hur man styr utan att begränsa. Som Prototyper arbetade jag även mycket med Nokias strategi och tog fram prototyper och demos av nya appar och affärsområden.

Den röda tråden genom min karriär är nyfikenhet. Jag vill veta så mycket som möjligt om det jag arbetar med. Det är därför jag tidigare arbetat både som utvecklare och som designer och anledningen till att jag idag fokuserar mycket på digital strategi och ledarskap. Den där nyfikenheten gjorde även att jag en gång i tiden grundade ett IT-museum och tog det från 0 till ca. 5000 insamlade föremål. Samma nyfikenhet gör också att jag idag har en djup förståelse av de flesta delarna som utgör ett digital affär, jag kan nästan alltid erbjuda meningsfulla råd och en väg framåt. Jag får ofta höra att jag är en kunnig och engagerad ledare som kräver mycket, men ger ännu mer tillbaka. För mig är just ledarskapet en av de roligaste delarna av jobbet, jag gillar verkligen att se kollegor utvecklas och prestera bra resultat.